Home     Contact     Sitemap     Zoeken  
  
 
 

Jeugd

Crèche
Nevendienst
Kinderclub Spoorzoekers
Tienerclub Rock Solid
Catechisatie
Jeugdvereniging de Vluchtheuvel


Crèche

Tijdens de ochtenddienst worden kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar opgevangen in de crèche. De crèche bevindt zich in de bovenzaal van de Wegwijzer.
Er zijn een aantal vaste vrijwilligers die aan de hand van een rooster met elkaar zorg dragen van de begeleiding van kinderen.

Nevendienst

Wij zijn gewoon om in de ochtenddienst voor de kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12 jaar (groepen 1 tot en met 8 van de basisschool) een nevendienst te verzorgen. De kinderen zitten aan het begin van de dienst bij de ouders. Vlak voordat de verkondiging begint worden de kinderen verzocht naar voren te komen. Door één van de leidinggevenden van de nevendienst wordt in het kort verteld wat het onderwerp van de nevendienst is. Na de uitleg gaan de kinderen in twee groepen uiteen:

  1. kinderen uit de groepen 1 tot en met 3
  2. kinderen uit de groepen 4 tot en met 8

In de advent/kerst periode en de 40-dagen tijd wordt er gepoogd het thema en de verhalen van de eredienst en de nevendienst parallel te laten lopen. Veelal wordt dan het project gevolgd van onze nevendienstmethode ‘Vertel het maar’.

Tijdens de nevendienst krijgen de kinderen een Bijbelverhaal te horen. Voor alle drie de groepen geldt dat dit hetzelfde verhaal is, maar dit verhaal wordt verteld op een manier die past bij de leeftijden van de kinderen. Daarna volgt er een verwerking. Ook wordt er met de kinderen gezongen. De kinderen die een bijdrage mee hebben voor onze adoptiekinderen mogen dit in een daarvoor bestemd potje doen. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de kerk om, samen met de andere gemeenteleden, de zegen mee te krijgen.

Kinderclub Spoorzoekers

Alle kinderen uit groep 6 tot en met 8 van de basisschool zijn welkom op onze club Spoorzoekers. Op een clubavond praten we over een onderwerp uit de bijbel en we bidden en zingen met elkaar. Het tweede gedeelte van de avond wordt gevuld met actieve spelletjes. Tussendoor drinken we limonade en eten we wat lekkers. Soms hebben we een bijzondere avond, zoals Sinterklaas of kerst en we sluiten het seizoen altijd af met een leuk uitje.

Tienerclub Rock Solid

Rock Solid is een tienerclub voor iedereen van 12 tot en met 15 jaar. Ook vrienden en vriendinnen zijn welkom en je hoeft geen lid te zijn van de kerk.

Rock Solid is de leukste tienerclub van Nederland die je op meer dan 150 plaatsen tegenkomt. De clubs verschillen onderling wel een beetje, maar dit kun je altijd verwachten: te gekke spellen, nieuwe vrienden en elke keer weer interessante onderwerpen waar je je mening over mag geven.

We komen om de twee weken bij elkaar in de bovenruimte van de Wegwijzer op vrijdagavond van 19.30u tot 21:00u.

Catechisatie

Zodra jongeren naar het voortgezet onderwijs gaan, worden zij uitgenodigd om catechisatie te volgen.
Er zijn vier groepen. De eerste groep is voor jongeren in de leeftijd van 12 en 13 jaar. De tweede en de derde groep zijn beide voor jongeren van 14-17 jaar en de vierde is vanaf 18 jaar.

De groepen komen op een weekavond samen in de kerk of bij een catecheet thuis.
Tijdens de avonden werken we met het materiaal van de methode follow-up.

Geïnteresseerde jongeren van buiten de kerk zijn altijd welkom om een avond bij te wonen.

Jeugdvereniging de Vluchtheuvel

Jeugdvereniging de Vluchtheuvel (JV) is bedoeld voor jongeren van 16+. Eens in de twee weken komt de JV op zondagavond bij elkaar in de kerk. Tijdens deze avonden is er eerst een opening, verzorgd door twee JV-leden, die ook allebei zorgen voor een lekker stuk gebak. Vervolgens worden onderwerpen besproken, die gerelateerd zijn aan het geloof. Deze onderwerpen worden voorbereid door twee andere JV-leden. Na het onderwerp is er dan tijd voor gezelligheid met wat te drinken.

Naast deze avonden worden er door de JV ook nog activiteiten georganiseerd. Zo is er elk jaar het zogeheten JV-uitje, waarbij de hele JV de hort op gaat om bijvoorbeeld te lasergamen of naar de rollerdisco te gaan. Verder hebben we ook elk jaar nog een kick-off BBQ, om het oude seizoen af te sluiten en het nieuwe seizoen met de nieuwe leden te verwelkomen. Buiten deze activiteiten verzorgt de JV ook nog activiteiten voor andere gemeenteleden of voor het goede doel. Hierbij kan gedacht worden aan de Paastaartenactie; elk jaar met Pasen bakken de JV-leden taart, die ze vervolgens verkopen aan gemeenteleden. Verder is er nog het Moorddiner, een soort Levend Cluedo tijdens een driegangendiner. Zowel de opbrengst van de Paastaarten als die van het Moorddiner gaan naar een goed doel. Verder bezorgt de JV ook nog elk jaar, in de nacht van 24 op 25 december, de Kerstpakketjes bij non-profitinstellingen zoals de politie, brandweer, ambulance en verpleeghuizen.

Kortom, een serieus gezellige boel! Als je als jongere geïnteresseerd bent, ben je natuurlijk altijd van harte welkom!